СЛОВО ДО ХРИСТИЯН НАСТОЯТЕЛЯ СВЯТО-ВОСКРЕСІНСЬКОГО ХРАМУ ОТЦЯ МИХАЇЛА

 

2Дорогі брати та сестри!

Великий піст і Світле Христове Воскресіння як Небом так і землею тісно поєднані з вірою та Божим промислом, вказуючи нам на істинність православної віри. Як же ми з вами повинні постити та вірити? Господь нам показує як це потрібно робити. Перебуваючи на землі, Він Сам постив. То якщо Син Божий, який міг не постити, який міг одним Своїм бажанням чи одним рухом руки змінити світ, постив, то як маємо поводитися ми, грішні люди? А ми говоримо: "Нам важко постити! Ми не витримаємо",- і знаходимо безліч доказів власної немочі.

Але ж Господь зійшов до рівня людини для того, щоб винести всі людські тяготи, нестатки, немощі, хвороби, нещастя, горе, страждання, і після цього вказати людині, як їй потрібно жити, щоб уникнути цього горя, нещасть та хвороб. Усе це Господь зробив, щоб людина в кінці свого життя не сказала: "Я марно прожила і не отримала право на Царство Небесне". Син Божий протистояв спокусам сатани, щоб ми не виправдовувалися, що на хліб голодні, тому у свято чи в неділю працюємо. Господь вказує і говорить: "Не хлібом єдиним живе людина..."(Лк. 4,4).

Яка це велика істина! Наскільки вона доступна і протягом тисячі років виправдана! Дорогі брати та сестри! Ми не отримуємо, коли порушуємо Закон Божий, ми втрачаємо. Син Божий пішов у пустелю, щоб показати нам велич та силу істинної християнської православної віри - тої субстанції, через яку ми отримуємо найвищу любов від Господа: захист, здоров'я, щастя, злагоду, взаєморозуміння. Якщо віра у нас є, ми можемо перемогти всі негаразди та немочі. Коли ж ми починаємо мудрувати і находити у ній якісь недоліки, тоді настають непорозуміння та негаразди, і нам стає недобре.

Дорогі Брати та сестри! Закликаю вас словами Господа Нашого Іісуса Христа: " Пробуджуйте у собі добрі почуття" (Мф. 5,6,7; Лк 6,17-49) Пробуджуйте у собі віру, беріть її на озброєння у такий нелегкий та тривожний час. Тільки з нею ми можемо вижити і дійти до Царства Небесного.

Амінь.