25 червня 2018 року в День Преподобного Онуфрія Великого з благословення настоятеля Свято-Воскресінського храму і благочинного Віньковецького району протоієрея Михаїла у Віньківцях відбувся Хресний хід зі святинями Свято-Воскресінського храму та іконою святого Преподобного Онуфрія Великого.

Свято розпочалося із Божественної Літургії в соборності священиків Української Православної Церкви на чолі з отцем Михаїлом, яка була надзвичайно урочистою. Духовна благодать панувала у церкві: божественне світло огортало душі, теплота і християнська любов лились із сердець прихожан, молитви, які лунали із вуст пастирів, наближали людей до Храму Небесного. Шкода, що той, хто не прийшов у цей день до церкви, не зміг відчути ту мить блаженства – єднання людини з Богом.

Після завершення Божественної Літургії розпочався Хресний хід. Маленькі діти, священики, чоловіки, юнаки, дівчата, жінки – усі прихожани взяли в руки Хрест і вирушили в дорогу заради примирення, смирення, злагоди і любові.

 

 

ДНа чолі колони під турботливою опікою матушки Любові та вчителів йшли учні духовно-просвітницького центру ”Держава”. Юнаки-паламарі несли Хрест, образ Христа Спасителя, Святе Євангеліє, а молодші діти – кошики із пелюстками. Усі були радісними, але й схвильованими, бо трудились во славу Божу – встеляли шлях пелюсточками троянд. Під час Хресного ходу територією Віньковець звершувалися молебні за здоров’я, за мир, за злагоду в Україні, а також заупокійні літії.

Коли Хресний хід завершився, отець Михаїл подякував священикам за молитви та привітав прихожан зі святом: побажав миру, достатку та усіх благ. «Ми з вами маємо чудову незалежну державу, маємо усі умови, щоб жити у добробуті, але щоб так жити, нам потрібно щиро молитися і просити Божої Милості», – промовив батюшка. Опісля промови відбулося мирування прихожан та святкова трапеза.

Дорогі брати та сестри! Громада Свято-Воскресінського храму щиро дякує усім, хто допомагав у підготовці та проведенні свята. Нехай у ваших домівках буде тісно від радості, достатку, любові. Нехай Господь благословляє усі ваші добрі починання, Матінка Божа покриває вас Своїм святим покровом від усіх негараздів у житті, а Преподобний Онуфрій Великий завжди залишається вашим заступником на Небі.