30 серпня виповнилося 60 років від дня народження благочинного Віньковецького району та настоятеля Свято-Воскресінського храму – отця Михаїла.

25 жовтня у Свято-Воскресінському храмі відбулося вшанування Божої Матері та її чудотворної ікони Єрусалимської. Іконі, яка перебуває у нашому храмі, більше 300 років. Віньківчани берегли її багато років, переховували у часи безбожної влади, а ми сьогодні усім миром збираємо гроші для її реставрації, вірніше виготовлення золотої ризи, бо ікона створена невідомим автором у стилі об'ємного образу на площині (можливо із особливого матеріалу), а от обличчя, ручки Матінки Божої і стопочка немовляти Іісусика - іконопис.

Цікаво, що стопочка Іісусика у будь-яку погоду має однакову температуру! Дуже багато людей зцілилося біля цієї ікони від різних недуг, жінки приходять до неї якщо бажають мати дитя, і Матінка Божа чує їх і допомагає. Це дуже особлива ікона – вона дуже тепла, рідна, біля неї спокійно на душі. Єрусалимська ікона – єдина ікона, на якій Матінка Божа посміхається! Яке велике щастя, що вона перебуває у нашому храмі! Біля цієї ікони батюшка Михаїл проводить багато молебнів. А цього дня Божественна літургія була благоговійною, строгою, серйозною, але по-материнськи лагідною. Літургію здійснював собор священиків - отець Михаїл, отець Віктор та отець Віталій. Із кліросу звучали трепетні молитви і піснеспіви, а люди у храмі огортали ними свої душі. Нам здавалося у ту мить, що не ікона возвеличується у храмі, заквітчана квітами, обрамлена чудовим віночком, а сама Матінка Божа дивиться на нас із Небес.

Душевною промовою отця Михаїла завершилося богослужіння. Батюшка привітав нас зі святом, розповів нам історію свята, порадив любити один одного щирою християнською любов'ю, бути завжди разом, підтримувати один одного та головне - любити Бога. Побажав нам, щоб Матінка Божа покривала нас своєю материнською турботою.

Після цього відбулася святкова трапеза, яку приготували прихожанки храму під опікою матушки Любові. Неодноразово під час трапези звучала молитва-побажання “Многая лєта". Але замало слів, щоб виразити усю вдячність турботливим рукам, люблячим серцям, божественним голосам, які підготували таке чудове свято! Дорогі християни, за те, що ви є, за все добре, світле, чисте, дорогі наші брати та сестри, усі прихожани Свято-Воскресінського храму, -- низький вам уклін, многая і благая лєта!