Сьогодні свята Православна Церква відзначає Вознесіння Господа нашого Іісуса Христа. Свято належить до числа дванадцяти найбільших свят у церковному році і безпосередньо пов’язане із святом Воскресіння Христового. Святкується воно на сороковий день після Великодня.

В цей день у Свято-Воскресінському храмі була звершена Божественна Літургія. Як завжди, дім Божий був переповнений вірянами, особливо радувала присутність дітей, які з трепетом моляться, прихиляють свої голівки до ікон, запалюють свічечки. Не можливо було не заслухатись церковних піснеспівів, які так і линуть у саме серце до Бога.

 

 

У кінці Богослужіння з промовою до усіх присутніх звернувся отець Михаїл. У своїй проповіді він сказав такі слова: «Сьогодні величне свято. Це є особлива подія на нашій грішній землі. Існує тисячі різних вір, але тільки у нашій Православній Церкві вознісся Господь. Можна наводити багато прикладів підтвердження цього. Але прикладів істинності нашої віри і Церкви потрібно шукати насамперед у своїх серцях, бо істинність полягає в правдивості.

вері в Царство Небесне дуже вузенькі, а в пекло – дуже широкі. Тому ви повинні знати, що саме Вознесіння нашого Господа Іісуса Христа дає нам надію. Адже возносячись на небо, Господь сказав: «Я с вами во все дни до скончания века. Аминь» [Матф. 28:20]. Ці слова для нас звучать як набат. Бо дійсно, Господь завжди з нами: чи ти вдома, чи ти на вулиці, чи ти подорожуєш, чи в лікарні чи ще десь інде. Бог також говорив перед тим, як вознестися: «Иже веру имет и крестится, спасен будет; а иже не имет веры, осужден будет. Уверовавших же будут сопровождать сии знамения: именем Моим будут изгонять бесов; возложат руки на больных, и они будут здоровы» [Мар. 16:16, 17,18]. Пам’ятаймо про це!

Дорогі брати та сестри, свято Вознесіння для нас, православних християн, є дуже важливим. Вознесіння – це надія, велика надія на повернення Господа Іісуса Христа. Ми надіємося на Його прихід, ми надіємося на Його милість, ми живемо по Його милості. Надійтеся, користуйтеся правами християнина, які нам дає Іісус Христос і нехай Господь вам усім помагає. Амінь».