1031 рік тому Господь послав на Київську землю свого обранця – людину, яка зіграла важливу роль в історії тоді ще Київської Русі. Тому саме сьогодні, 28 липня, православні християни відзначають День святого рівноапостольного князя Володимира.

У Свято-Воскресінському храмі була звершена святкова Божественна Літургія: прихожани запалювали свічечки, линула молитва, звучали церковні піснеспіви, люди схиляли голови перед святим Євангелієм, багато матерів вели своїх діточок до Святого Причастя – а це найголовніше.

 

 

У кінці Богослужіння отець Михаїл звернувся з проповіддю: «Дорогі брати та сестри, ми з вами є православні християни. І ось рівноапостольний князь Володимир, коли йому посипались щедроти з неба від Бога – прийняв християнство. Адже відразу зрозумів, звідки йому сиплеться здоров’я, щастя та мир для його держави. Він підняв голову до неба і побачив хрест – те, чим він спасав Святу Русь. І нам так обов’язково потрібно робити. Адже Бог нам посилає щедроти. Ви запитаєте які? А те, що ви сьогодні прокинулись живі, здорові, прокинулись ваші діти, онуки – це не є щедроти Божі? Ми живемо, дихаємо, працюємо, бачимо сонце, небо – це не є милість Божа? То чому ми не підносимо голову до неба і не дивимося, хто їх нам посилає? Коли у нас все добре, коли Бог дає нам свої милості й щедроти, ми не замислюємося, хто їх нам дає, ми зовсім не дивимося в небо, а потрібно було б. От встав вранці, підніми голову до неба й промов молитву «Отче наш» і подякуй Богу, що ти живий. Бо як прийде горе до тебе, то тоді швидко піднімеш, але чи захоче Господь тоді вже твого взору. Думайте, поки ви тут на землі, і поки отримуєте милість, щедроти і благодать Божу, то підносьте голову, так як це зробив князь Володимир. І нехай Господь вам усім допомагає».